SPREKERS 31 maart 2020

Robert de Hoog

Robert is in 1994 afgestudeerd als fysiotherapeut. Al vrij snel is hij zich gaan specialiseren in de sensorische informatieverwerking. Eerst bij Lunet zorg te Eindhoven en later bij het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise). Daar werkt hij met mensen van alle leeftijden in zeer uiteenlopende leer/ woon en werkomgevingen als de gehandicaptenzorg, onderwijs, psychiatrie, ouderenzorg en forensische zorg. Robert zet zijn kennis en ervaring in bij kinderen en volwassenen bij wie de prikkelverwerking niet helemaal goed verloopt. Dat kunnen mensen zijn met een diagnose als autisme, dementie of ADHD. Maar ook mensen zonder diagnose ervaren soms flinke problemen in de prikkelverwerking. Naast Prikkelcoach is Robert ook in dienst bij Squease (Squease maakt drukvesten) en bij Anders Kijken naar Kinderen (opleidingsinstituut). Hij is co-auteur van het boek 'Prikkels in de groep!'
Meer informatie is te vinden op www.prikkelcoach.nl

Jolanda Wolters

Mijn naam is Jolanda Wolters en ik ben moeder van drie kinderen. Mijn jongste zoon, Marijn heeft de diagnose Autisme gekregen toen hij zes jaar was. In de afgelopen vijf jaar ben ik me bewust geworden dat opgroeien met Autisme niet vanzelfsprekend gaat. Marijn ontwikkelde zich anders dan mijn andere twee kinderen, waardoor wij als ouders anders zijn gaan leren kijken naar zijn gedrag. De opvoeding van mijn zoon is veel meer gebaseerd op aansluiten, onderzoeken welke behoefte achter zijn gedrag schuil gaat en hoe we hem het beste hierin kunnen ondersteunen.

lees verder,,,,

Mariël Hoefkens

Ik ben Mariël Hoefkens en ik werk in het gemeentehuis. In januari 2015 kreeg ik de diagnose Asperger (een vorm van autisme), die ik met open armen ontving. Eindelijk vielen de puzzelstukjes op z'n plek en kreeg ik antwoord op veel vragen. In 2018 organiseerde ik, samen met mijn coach Ad van Korven een eerste autisme-avond in Hilvarenbeek, waar veel animo voor was. Ad vertelde mijn ervaringsverhalen op de werkvloer en verbond deze met de theorie. Tijdens de komende autisme-avond komt hierop een vervolg. Verder startte ik in januari 2019 een gespreksgroep voor mensen met autisme, waarbij ervaringsdeskundigen hun verhalen kunnen delen.