SPREKERS 2 april 2023

Jojanneke Buylinckx

ervaringsdeskundige  moeder  in jeugdhulpverlening 

Jojanneke (42) schrijft: "Naast mijn werkzaamheden in de keuken van Yes We Can Clinics, deel ik ook graag mijn ervaringen over onze reis/avontuur door jeugdhulpverlening land. Dit mag ik bijvoorbeeld doen op de HAN, door middel van het verzorgen van een gastles aan studenten pedagogiek. Ik neem de studenten mee in ons avontuur, van 10 jaar aan diverse soorten jeugdhulpverlening, de strubbelingen, en zeker ook wat ons heeft geholpen. Ik vind het supergaaf om deze aankomende professionals te kunnen inspireren. Inspireren om het hele systeem te zien en inspireren tot een gelijkwaardige manier van samenwerken met ouders.

Momenteel druk bezig met het opzetten van een drietal 'ouderworkshops' . Ze zijn bedoeld voor ouders die bewuster en meer inzicht willen krijgen in hun eigen rol als opvoeder en de patronen binnen het gezin, hiervoor ben ik zo dankbaar!"

Lees hier het interview van Mariël Hoefkens met Jojanneke

Robert de Hoog

fysiotherapeut - prikkelcoach - consulent - auteur - spreker -  Hintsa performance coach

Robert de Hoog (51) is als fysiotherapeut gespecialiseerd in de sensorische informatieverwerking en werkt als zelfstandige onder de naam Prikkelcoach.

Robert is consulent bij het Centrum voor Consultatie en Expertise en werkt daar samen met de verschillende disciplines in de zorg om te zoeken naar nieuwe, sensorische perspectieven bij probleemgedrag (o.a. psychiatrie, gehandicap-tenzorg, schoolomgeving en ouderenzorg).
Co-auteur van het boek 'Prikkels in de groep!' over samenwerken aan een sensorisch waardevolle omgeving. Schreef artikelen voor verschillende tijdschriften.
Robert spreekt op congressen over de invloed van prikkels op gedrag en werkt als docent bij het Leidse opleidingsinstituut Anders Kijken naar Kinderen.

Robert is sinds 2023 Hintsa Performance Coach.
Hintsa staat voor een werkelijk holistische aanpak, gebaseerd op het Circle of Better Life-model. Stel je een wiel voor dat uit zeven componenten is opgebouwd. Als één onderdeel kapot gaat, stopt het wiel met draaien. Om het wiel soepel te laten draaien, moeten alle onderdelen in balans zijn. In het midden de kern, met kennis over wie je bent/ wat je wilt en of je invloed hebt op je leven, met daaromheen: algemene gezondheid, voeding, mentaal welbevinden, slaap/ herstel, biomechanica en fysieke activiteiten.

Meer informatie is te vinden op www.prikkelcoach.nl

Lees hier het interview van Mariël Hoefkens met Robert