Uitverkocht Elckerlyc in 2018


3 april 2018: avond over autisme in Elckerlyc

 

De Theaterzaal van Elckerlyc in Hilvarenbeek (ten zuiden van Tilburg) staat op 3 april 's avonds vanaf 19:00 uur in het teken van 'bewust zijn  en bewustwording van' autisme. Drie ervaringsdeskundigen geven een inkijkje wat autisme voor hen is. En hoe ze ieder op een bijzondere en eigen manier problemen overwinnen en hun autisme, hun andere manier van denken, gebruiken in hun leven. 

De Annetje van Puijenbroek Stichting en Tripode verlenen een ruimhartige  financiele ondersteuning aan 'Luisteren naar autisme'.

Impressie van de avond in 2018


Luisteren naar Autisme 3 april 2018 in BEELDEN

Welkom aan alle mensen met autisme en met een chronisch gebrek daaraan  door  autismeconsulent Ad van Korven in een uitverkocht  Elckerlyc.

Burgemeester Ryan Palmen opende de avond, complimenteerde Mariël Hoefkens met het initiatief en deelde persoonlijke ervaringen.

Tim Landa beleefde zijn debuutoptreden. Hij vertolkte zijn gedichten die recht uit het hart komen met Spoken Word. Menige bezoeker liet een traantje.

Tim Landa debuteerde met twee bundels.

De eerste exemplaren waren voor Annemiek van Puijenbroek (Stg. Annetje) en Lou Niesten (Drukkerij Mezclado).

Mariël Hoefkens deelde de IMPACT van autisme op zichzelf en haar omgeving. Gepresenteerd door Ad van Korven met Illustraties van Ton Derks.

Monique Post trok  parallellen tussen haar persoonlijke ontwikkeling en die van haar fotografie. Ze riep op tot verbinding.

Tim Landa besloot de avond. Zijn hulphond had dorst en dronk uit de emmer van de welverdiende bloemen voor Tim, Monique en Mariël.

In de foyer standjes. Links Jeugdpunt Midden Brabant. De Bieb pakte uit  met boeken over autisme.  ContourdeTwern riep op tot "Durf te vragen". (rechts)

Ongewoon Gewoon was er en Monique Post bracht grote foto's mee maar ook ansichtkaarten, Tripode verkocht de bundels voor Tim. (ook in de webwinkel)

De sprekers in 2018


Monique Post

Behaalde haar Bachelor of Arts in 2009 en werkt sindsdien in haar eigen bedrijf. Monique kreeg een late diagnose autisme. Door lezingen in binnen- en buitenland slaat ze een brug tussen begrip en actie. Ze vertelt over hoe haar 'andere manier van denken' gebruikt kan worden in het dagelijks leven. 

Tim Landa

Tim kreeg de diagnose autisme rond zijn 20e levensjaar. Hij schrijft, ondanks zijn dyslexie, gedichten die recht uit het hart komen. Speciaal voor deze avond schreef Tim gedichten die hij ten gehore zal brengen door "Spoken word'.  

 

Mariël Hoefkens

Mariël woont in Hilvarenbeek en werkt bij de gemeente op de afdeling wmo. Ze is bekend van haar artikelen in o.a. De Uitstraling. Kreeg de diagnose autisme pas op 37 jarige leeftijd.  Een diagnose die ze omarmt. Mariël nam het initiatief voor dit avondprogramma. 

Actieve Bibliotheek Hilvarenbeek borduurt voort op het thema


Thema-avond Autisme in bibliotheek H'beek

Doelgroep: mensen die met autisme in hun omgeving te maken hebben. Inhoud: interactief met informatie en uitwisselen van ervaringen. Datum en tijd: donderdag 31 mei 2018 19:00 uur - 20:30 uur. Organisatie: Bibliotheek Hilvarenbeek, Jolanda Pegels. Verdere informatie:  Klik op de flyer rechts.

 

Aanmelden: Jolandapegels@bibliotheekmb.nl ovv avond autisme.